Kallt som faaan...

Igår skulle Robba och Nora komma och hälsa på på kvällen.
Robba ringde vid 20 tiden och kolla så att jag var hemma så att dom kunde komma. Jag svara ja, så dom skulle åka påengång. 10min senare ringer Robba.
- Jag är fortfarande hemma. Biljäveln startar inte, batteritorsk.
Så jag erbjuder att komma och kabla igång honom. När jag kommer dit så ska ja plocka fram mina startkablar ur bakluckan men hittar dom inte. Där låg dom inte. Vette fan var jag hade lagt dom. Så Robba ska ta fram sina ur sin baklucka.
Men hans baklucka hade frysit fast så var ett jäkla jobb att få upp den. Men efter några minuters värmande, bändande och sparkande så gick den upp.
MEN, där fanns inga startkablar heller. När vi sen skulle stänga bakluckan så låste inte låset fast luckan så den öppnades hela tiden. Så fick vi slå å banka på den i flera minuter innan låset väl hakade fast luckan så den höll sig stängd.
Vi fick då åka till Robbas mamma för att låna startkablar av henne. Dom låg i bilen i deras garage. När vi skulle öppna garageporten så hade den frysit fast. Gick inte att öppna.
HAHA allt bara var emot oss. Men med 2killars kraft så fick vi upp den och plockade fram kablarna. Sen höll vi inte på att kunna stänga garageporten heller. Fan va kyla kan få saker att krångla asså.
Men när vi väl hade kablar så var det bara att starta upp robbas bil. Dock satt det ju hundra skydd ivägen för mitt batteri, plastkåpor och skit. Men det gick ;)

Måste fan vara rekordkallt denna vinter. Jag kan inte komma ihåg att det vart såhär kallt och mycket snö i Haninge någonsin.
Fast det är ju ganska ljust och vackert iallafall.

          

          


Namnsdag...


Igår hade lilla jag namnsdag. Det var Karl och Karla. Alla bussar flagga för mig.
Och jag vill tacka dom 2 personer som kom ihåg mig. Det var Rille och min Mor.

Tack så mycket ;)

                       


Dagens ROS...


Såg en bil nu på kvällen nedanför mitt fönster som hade kört fast i all snö. Är väl 20cm minst här nu och ingen plogbil. Snön kommer alltid så oväntat enligt dom verkar det som. Hursomhelst, när jag sett att bilen inte kommit loss 5min senare så tog jag på mig jackan och handskarna och gick ner och puttade på. Hon vart jätteglad.

Dagens goda gärning helt enkelt ;)

          

 


Snabba Cash...


          

Igår var jag på bio med Sandra, Robba och Nora.
Vi såg Snabba Cash på heroincity. Den var faktiskt bättre än ja trodde.
Robba haltade fram som en gammal gubbe. Stackarn hade skavsår på lilltårna efter den intensiva innebandyträningen vi hade i söndags. Men såg väldigt roligt ut när han gick iaf.



Fick reda på i måndags när jag var och hälsade på syster med familj att farsan ska köpa ny bil. Ingen volvo den här gången, för han ska ha kvar sin gamla. Nu ska han köpa en glidar bil. En FEEEET oxå, very nice.
Denna bil ska han kolla på i helgen.

          

och neeej jag skojar inte...
Mr. T vill låna den då ;)

Nytt kassasystem


Idag började vi använda vårat nya kassasystem på PK. Hitta redan flera buggar i systemet men det är ju alltid så med nya saker. Men det kommer nog bli bra när man lärt sig de och allt är klart. Just nu håller vi fortfarande på att lägga in alla tusentals varor. Vi har inte ens kommit till hälften. Drygt 25% skulle jag väl tro på en höft sådär. Så det är bara att jobba på. Allt för idag.

Ciao ;)

                                  

AVATAR


I onsdags var jag som sagt och såg på filmen Avatar i 3D. Sandra har tjatat sen den kom så vi åkte och såg den.
Den är helt klart sevärd. Väldigt bra gjord, fina miljöer och färger. Men själva handlingen var ju som en blandning av Matrix och Poccahontas. Så den var ja inte lika imponerad av. Men som sagt så var de jävligt bra gjord.

 

 


Syntax ERROR...

          

Jahapp i lördags hände det. Det vi på PK har fruktat länge ska ske. Vi visste att det skulle komma nångång men vi hoppades att nya kassasystemet (enligt nya kassalagen) skulle hinna komma innan de gamla krascha. Men i lördags slängde gamla kassasytemet in handduken. Datorerna krascha helt enkelt. Så nu vart det panik att få in det nya kassasystemet som inte var förprogramerad för våran butik. Så vi fick låna en kassa från nynäsbutiken som vi har nu. Men dom har ju inte lika mycket varor som vi har så massa varor finns ju inte inlagt i den kassan. Tjohooo, så det är ett jäkla springande att kolla priser på varor som kunder vill handla.
Men i onsdags kom Expressleveransen med nya kassasystemet. Dock en liten detalj som är lite jobbig. Det gick inte att lägga över varorna vi hade inlagt från gamla kassasystemet till det nya kassasytemet. Så nu ska vi bara lägga in 1000-tals varor i det nya kassasystemet. Så vi har att göra om man säger så.
Men det är ju kul att ha nått att göra i dödagarna som det är i Januari.
Det är vad jag har gjort denna vecka på jobbet ;)

          

 


Ledig dag...


Idag är jag ledig eftersom jag jobbar helgen som kommer :(
Sandra vill att vi ska åka och se Avatar i 3D, hon har tjatat om det sen den kom. Så kanske får offra mig att åka på bio ikväll då. Alla säger ju att den är så himla bra. Jag gillar ju inte såna där hokuspokus filmer men vi får se.
Igårkväll åkte jag och Sandra hem till jonas. Han fyllde ju år i början av December men fick ju sin lilla son då så vart aldrig av att vi han fira honom. Så hans födelsedags present har legat här hemma å dammat sen dess. Men igår bjöd Jonas och Tina på fika så fick han äntligen sin present.

          

En luftballong färd i sommar med mig ;)
Så nu har vi mycket att se fram emot.
Jag fick ju i present av honom att han och jag ska prova på folkrace. Så nu ska vi göra 2 livsfarliga aktiviteter i sommar, haha.

          

Lucas fick även en liten present av mig och Sandra. En korg med lite "bra å ha" grejer. Lite baby schampo, baby lotion, babyolja, baby dusch&bad, våtservetter å lite leksaker.

Läkare utan gränser...

 

                                      SKÄNK EN TIMME AV DIN LÖN

I samarbete med Aftonbladet kan du nu stödja läkare utan gränsers fond för akuta insatser genom att skänka en timme av din lön. Endast en timme av din lön kan hjälpa dom att rädda liv i akuta kriser över hela världen, som den som pågår just nu i Haiti.

                  Det har jag gjort nu. Tycker att du oxå ska göra det.

                               
                                      Jag jobbar en timme för Haiti


Maaaaaat

Igår gjorde jag lite helgmys med god mat till mig och Sandra.
Fick bli min egna köttgryta. Var väldigt länge sen jag gjorde den. Det vart riktigt god denna gången med. Hade några nya ingredienser i den denhär gången som vart pricken över i:t.
Såhär såg den ut *mums*...

 

 

 


Pappa fyller år...

Idag fyller min kära far 51år. Så igår va vi hemma hos honom på ferre. Farmor hade lagat hemmagjord ärtsoppa som alla min fars kompisar älskar. Jag tyckte faktiskt oxå att det var gott men det trodde jag inte. Hon hade även gjort lasagne till min far och övriga som inte gilla ärtsoppa, men alla åt det tom pappa tror jag ;).
När alla var mätta så säger farmor att hon även hade gjort saffranspannkaka. Så du var man ju tvungen och pröva det oxå för det hade man ju aldrig ätit. Alla gillade den oxå. Min farmor kan laga mat hon. Trots att det var första gången hon gjorde det. Jag tyckte konstistensen var lite latcho men annars smakade den okej.
Sen var det dax för paketöppning.
Jag, Sandra, Jimmy, Jenny, Linda, Micke, Elvira, Farmor & Mamma köpte 3 saker till pappa.
Först fick han en jättefin tjocktröja och en CD-spelare som han hade önskat sig.
Sen beställde jag och Jimmy en "peanut" docka från USA som pappa har velat haft men som han aldrig har hittat nån. Så den vart han jätteöverraskad av att få och jätteglad. Sånt är ju alltid roligt :)

 

Jag var ju även tvungen att köpa en till migsjälv oxå efter som jag diggar honom oxå.

Han kan prata oxå ;) jättefin

 

Sen var det barhäng med massa dricka och socialt prat. Var en riktigt trevlig kväll.

Grattis igen Pappa.

Kram

 


Bloggen 1år...

Idag har jag bloggat i exakt 1år.
Shit vad det har gått fort. Förra året bara rusa förbi.
Hann med att skriva 146 inlägg på det första året. Starkt jobbat för att vara mig tycker jag. Det blir i snitt ett inlägg var 2,5:e dag ;)

                   

Idag slutade jag lite tidigare så jag har vart och letat present till pappa som fyller år i helgen.
Letade efter en speciell sak som han önskat sig. Sjunde gången gillt heter det va ;) sprang i 7 affärer och körde bil mellan dom innan jag tillslut hittade det jag letade efter. Hoppas pappa blir glad nu :D

Y barn...

Fick höra en sak om oss Y barn, alltså våra namn som slutar på Y, dvs mitt namn bland annat (Tommy). Att vi ska vara problembarn. Så jag var tvungen att slå upp det på Wikipedia och kolla upp det och detta vart svaret:
Generation Y (även kallad den naiva generationen). Det finns inga exakta födelseår, vissa säger 1975-1985 och talar då om MTV-generationen. Vad som utmärker dessa är bland annat att dator och mobiltelefon funnits under deras barndom och ungdom, de äldre var med då fenomenet slog igenom i privathemmen, medan det för de yngre var självklarheter som för dem "alltid funnits" tills någon äldre berättade för dem att så inte var fallet.

Bara lite Useless information för er intresserade ;)

Ciao

          

Twilight Theatre på SugarBar

Igår var det lördag och det var en händelserik och rolig kväll/natt.
Robba med sitt band Twilight Theatre skulle uppträda live på Sugarbar i Stockholm. Deras andra uppträdande med bandet. Jag missade ju den första för var på Magnus Betnér standup då. Men inte denna gång. Då stod jag på första parkett.
Men först var det förfest och repning hemma hos Dennis innan alla åkte in till stan.
 

Det var massa folk hemma hos Dennis. Vi var drygt 15pers tror jag. Efter förfesten så åkte vi in med 3bilar till stan. Jag åkte med Jenny, Robin & Jonas in. Förbannat skönt att åka bil.

Väl inne så fortsatte vi groggandet medans bandet riggade upp för deras spelning. Sen var det äntligen dax. Twilight Theatre drog igång för fulla muggar och fyllde hela stället med folk. Det var allsång och tillåme en kille hade kommit från England för att se på dom. Han kunde alla deras texter utantill och stod där och sjöng med alldelles ensam. Var ett förbannat bra uppträdande tyckte vi alla. Oavsett vad en enda tjockis tyckte så var dom förbannat bra.

 

Efter uppträdandet så var vi kvar en liten stund till sen åkte vi hem till mig på efterfest och fortsatte hela natten att grogga. Tror jag kom i säng efter 5nångång. Har inte så tydligt minne var klockan var.

Tack alla inblandade för en lyckad kväll och trevligt sällskap.

 


Lyxmiddag

Efter en hektisk dag idag på jobbet så var det väldigt skönt att komma hem.
Då hade Sandra gjort oxrulader till middag.
Det är ju så jäkla gott. Ligger lätt på 5 itopp listan på favvomat. *mums*
Det fullgjorde verkligen min dag.
Tack Sandra. Pöss

          


Fick visa leg

Haha idag var jag på maxi och storhandlade för över 1200spänn.
I högen av varor köpte jag en platta energidryck (till min vodka) ;).
När jag kom till kassan kom det upp på kassörskans skärm "leg kontroll". Hon titta på mig läääänge innan hon vågade fråga.
-"Har du leg?"
- Javisst sa jag och log.
Hahaha dom har börjat med 18års gräns på energidrycker på ICA sedan årsskiftet, så det satt en stor skylt bland energidryckerna att det numera var åldersgräns på dom varorna.
Så när jag fick visa leg så vart jag bara glad att jag såg ung ut. Var ju fan 7år sen man var 18 så tog det bara som en komplimang :D

          

Halvdag...

Idag stängde vi tidigare på jobbet eftersom det är en afton idag. Skönt att gå hem tidigare. Inventeringen är i full gång men var nästan klar idag, härligt.
Imorn är det oxå halvdag eftersom det är en röd dag.
Tempen visade -17,5 grader idag när jag åkte hem från jobbet, inte härligt. Tycker det kan vända nu och bli varmare klimat. Alla jäkla miljövänner säger ju att vintrarna ska bli mildare av all miljöförstöring.
Har jag inte märkt direkt måste ja ju säga. Kan inte ens minnas när vi hade -17grader i Stockholm senast. Gjorde ju inget om vintrarana vart lite varmare.

          

 


Kortfattat vad som hände 2009...


Här kommer några av alla händelser som jag var med om 2009...

                       

Januari:
Banken i Ösmo C blir rånad
Pappa fyllde 50år

Februari:
Var i Branäs med massa folk och festade i 4dar
Kryssning med PK-gänget

Mars:
Rille och Sanna blir föräldrar till lilla Alexander
Earth hour
Farmor fyllde 80år

April:
Ser Jeff Dunham live i Kista
Vinner för första gången på postkodlotteriet (150kr)
Får reda på att Jonas & Tina ska bli föräldrar

Maj:
Byter bil från Volvo V40 till Audi TT
Kollar standup på cirkus

Juni:
Nora tar studenten
Hälsar på Johan & Saana i Ockelbo

Juli:
Inviger Robbas första egna lägenhet med massa Sprit
Ser Ice Age 3 premiären
Är på Sonispherefestivalen i Hultsfred

Augusti:
Rakar av mig håret
Husbilssemester runt i Sverige och är på PIP Festivalen
Lär mig läsa Binära Koder
Rille fyllde 25år
Prison Break´s sista avsnitt går på TV

September:
Riksväg 73 invigs (motorväg)
Christian fyllde 30år
Brorsan fyllde 30år

Oktober:
Såg Pablo Fransisco Live i Stockholm
Jag fyllde 25år

November:
Var i Göteborg och festade en helg
Blir vaccinerad mot Svininfluensan
Åker på födelsedags kryssning

December:
Jonas & Tina blir föräldrar
Jonas fyllde 25år
Mamma fyllde 50år
Såg Magnus Betnér live i Stockholm

Ja det var några saker som hände förra året.
Hoppas detta år blir lika händelsefullt.

Ciao

Grabbkväll hos Robba

Igår var jag och Rille hemma hos Robba på grabbkväll.
Det är nått man måste ha med jämna mellanrum.
Då kan man snacka om vad man vill, dricka hur mycket man vill och vara uppe hur länge man vill utan att höra "varför säger du så" "måste du dricka så" "kan vi gå hem nu" ;) nä inge illa menat men kan vara skönt att vara dude´s ibland.
Så vi gjorde precis va vi ville. Prata massa skit, drack som svin och var uppe halva natten ;)

 


Välkomnar året 2010

Då var 2009 slut och 2010 har precis börjat.
Idag är dagen efter kvällen innan. Jag och Sandra var hemma hos Rille, Sanna & Alexander och firade nyår. Jonas, & Tina var oxå där men sin nykläkta bebis Lucas. Så nu har man fått träffa honom oxå. Han var jätteliten och jättesöt.
Rille & Sanna hade fixat käk, fondyr. Det var smarrigt. Jag hade aldrig provat det innan så det var kul och pilla med det. Ni vet ju killar och eld ;)
När klockan vart 0.00 så gick vi ut för att fira det nya året och jag small upp min fyrverkeritårta. Direkt efter jag skjutit upp den gick vi tillbaks till Rilles balkong för att öppna skumpan och skåla. Då ser jag att min fyrverkeritårta brinner nere på marken. Det var ju massa snö runt den så jag var inte orolog för det. Var en fin liten majbrasa där nere.
Och den brann i över 1h. Hur fan kan papper som den är gjord av brinna så länge??? den slockna runt 01.05 då hade den brunnit över 1h.
Sen var det ju några galna polacker nedanför som inte kunde avfyra raketer så vi stod och skrattade åt dom i nästan en halvtimme. Deras raketer sköts mot andra och sigsjälva och in i husen runtikring och in i träden och några satt kvar i snön så dom small på marken. HAHA men roligt hade vi åt dom ;)

Idag sov vi länge. Nu har jag precis smällt i mig McDonalds, mums.
Får se vad kvällen bjuder på senare.

Såhär såg det ut på jobbet där jag byggt upp våran fyrverkeriförsäljning som jag stått i i 6dagar och sålt :D

          
          

 


RSS 2.0