Valio reklam

Hahaha bara måste tipsa om en mycket rolig reklam som går på TV. Ett barn som hör sin mamma fisa och ropar "Pappa". Störtskön...


Nynäsvägen invigd...

Idag invigde jag Nya Nynäsvägen. Tycker faktiskt om den. Åka i en miljö man aldrig vart. Trotts att det bara är ett stenkast från den gamla vägen så öppnades en helt ny värld. En skön känsla. Där jag kommer tillbringa många åk igenom.
Mätte även vägen hem idag och min resa till jobbet blev 400m kortare och jag sparar 5min varje enkel resa.
Det blir ju iallafall ca 38,5h på ett år som jag hinner göra något annat kul på.

                    

PRAO elever...

Vi på PK får ganska ofta praoelever som vill praoa hos oss. Det är båda bra och dåligt. Finns ju ibland vissa guldkorn som är jätteduktiga och som sedan har chans att få extra jobb hos oss, och ibland vissa som bara kommer dit nån dag sen "skolkar" resten av tiden.
Det få vet innan dom praoar hos oss är att huvuduppgiften i mina ögon är att pressa kartonger, moahaha. Det är något jag spenderar mycket tid att göra varje dag. Men då slipper jag det för det är en sak även en 5åring skulle klara av. Så när vi har praoelever så brukar jag bygga berg av kartonger som en present till dom, haha.
Kan se ut såhär:

         

Stackarna, men vi är snälla oxå.


Gamla Grannen 30år...

I lördags så fyllde Christian, min gamla granne 30år. Den bästa grannen man kan ha måste jag tillägga. Vi hade många gemensamma fester ihop och sprang mellan lägenheterna.
Hursomhelst, i lördags så fyllde då denna man 30bast och det skulle ju firas. Christian och hans tjej Carro bjöd till fest. Dagen innan var Robba hemma hos mig och vi chilla lite så undra Robba när vi skulle dra till Christian på lördagen. Jag sa att det stod från kl 15 i sms:et vi alla fått av honom. Men Robba ville iaf ringa och dubbelkolla det så han ringde christian och snacka lite skit och sen frågade han:
- när ska vi komma imorn då?
- fick du inte smset?
- jo.
- dåså.
- okej men då kommer jag kl 15.
- haha, det tror ja jättemycket på, du kommer tidigast kl 16.
- näfan nu ska jag fan komma kl 15.
- visst visst vi får väl se.
Sen slutade samtalet efter en stund. Vet inte exakt vad dom sa till varandra med ungefär det ja just nämnde. För Robba har en VÄLDIG tendens att ALLTID komma försent. Så det var därför Christian inte trodde på honom. Så jag och Robba bestämde oss för att komma FÖRST och komma prick kl 15.00.
Vi hade några ärenden på dagen så det vart väldigt stressigt i slutet att hinna dit till kl 15.00. Så Sandra skjussa oss dit. Påvägen från Robba till Christian (som fågelvägen är ca 1km) han klockan slå 15.00 så prick då plinga Robbas telefon.
Det var Christian som skicka "du är sen".
Väl framme på Christians parkering då klockan är 15.03 ser vi hur Christians föräldrar precis går förbi oss.
FAAAN vi kommer inte först tänkte vi. Men vi kom iaf ca 15.04. Måste nog vara rekord från Robbas sida iaf, hehe.
Väl där fick vi en välkomstdrink i handen.

         

Sen började alla människor ramla in. Vi vart nog ca 30st skulle jag tro. Carro var orolig att maten inte skulle räcka så dom hade grillat ca 25st fläskfiléer + korv + att hon hade bakat pajer till kvällen och kladdkakor.
Herregud vi åt tills de rann ur öronen på oss.
Senare på kvällen vart det tipspromenad. Dom hade redan förberett lag som skulle gå rundan. Vårat lag kom sist med 3rätt tror jag det var av 10 ;) men vi var glada ändå. Dom andra använde google i sina telefoner tror vi.
Senare var det dax för paketöppning. 

         

Christian fick många fina saker och upplevelser. Jag och Robba köpte en KISSkudde och en KISSflagga. Christian vågade knappt öppna våra paket vi gav honom. Han har ju sett vad jag har fått det senaste åren av mina kompisar. Ett av dom jag fick säger: "bäää bäää".
Christian vart iaf väldigt förvånad att vi faktiskt köpt något seriöst till honom. Det trodde han aldrig.
Kvällen vart lång och var väldigt roande.
Såhär slutade det för vissa

         

Tack Christian och Carro för en grym fest och mat. Tack så mycket...

PK Bikt...

                                       

Häromdagen kom en dam in i butiken 1minut i 7 när jag står vid dörren för att vara beredd på att stänga. Hon parkerade cyklen MITT framför ingången och går fram till mig och visar ett blockljus hon köpt. Hon pratar så tyst och mumlar så jag knappt hör vad hon säger. "jag köpte precis dethär ljuset och det finns ingen veke på den, så undrar om jag kan få en ny". Jag tittar på ljuset och ser att veken gått av, så säger till henne: "självklart, gå in och hämta ett nytt du".
1minut senare kommer hon fram till mig med ett nytt ljus "jag tar denhär då säger hon". Problemet är bara att ljuset hon kom med var DUBBELT så stort som det hon lämnade. Så jag säger det "det här ljuset är ju mycket större än det du lämnade till mig, men vill du hellre ha dethär ljuset får du gärna ta det bara du betalar mellanskillnaden" (som var ca10:-). Då svarar damen:"det kan ni väl bjuda på när jag var tvungen att cykla hit när det är så kallt ute".
HAHAHA jag kunde knappt hålla mig för skratt och ville bara säga, "ta på dig en jacka då".

Sicket fölk ;)

 


Ett ljus i höstmörkret...

Igår när jag åkte hem från jobbet insåg jag att "fan det börjar bli mörkt på kvällarna nu". Redan vid 19.30 är det väldigt mörkt ute. Inte kul. Nu är fan hösten här :(

Men ett ljus i höstmörkret.
Idag på lunchen på PK så bläddrade jag i aftonbladet. Råkade då se en annons från Postkodlotteriet med en jäkla massa postnummer som hade vunnit. Så jag letade ju såklart efter mitt postnummer.
TITTA där är det. Jag fann det. Vad vann jag då... 150kr. Alltid nått, men hade hoppats på mer. Men man får vara glad för det lilla man får. wiiiie.

         

HD-Digitalbox till salu...

Har beställt en ny digitaltvbox till migsjälv så undrar om det finns intresse för någon att köpa min gamla. Någon som själva inte har en box kanske.
Har haft den 1år och den fungerar hur bra som helst och är HD-ready.
     
Elgiganten tar 2995kr för denna box.
Ge mig ett bud så kanske den blir din ;)


Soppatorsk...

Att få slut på bensin i bilen är inget man vill ha. Och det har jag aldrig fått heller (trotts att jag haft en Volvo 740 med trasig bensinmätare och trasig trippmätare).
Igår när jag slutade tidigare från jobbet märkte jag påvägen hem att "shit det är snart dax att tanka" så när jag kommer till kära Haninge tänkte jag svänga in på statoil. Men i sista stund tänkte jag njaää jag tar de sen. Ska säkert ut en sväng till lite senare idag. Men när jag väl var hemma så stannade jag där resten av dagen och kvällen.
Imorse när jag satte mig i bilen kom jag på migsjälv.
FAAAAAAAN
Jag hade ju glömt och tanka och klockan var 9.32 och börjar klockan 10. Helvete jag hinner inte tanka nu innan jobbet. Så påväg till jobbet så tändes soppalampan. Jaja, jag får ta det efter jobbet sen.
När jag efter jobbet sätter mig i bilen och vrider igång nyckel så plingar det i bilen "dax att tanka".
Så jag tänker: jag stannar i landfjärden på statoil och tankar.

Då får jag se detta på instrumentpanelen...

         

Detta vill man inte se när man kör 80km/h på nynäsvägen.
Bensinmätaren vilar på pinnen i botten på det röda.
Distansmätaren som visar hur långt jag kommer på bensinen som finns kvar visar 0km.

INTE BRA tänker jag.

Väl på statoil i landfjärden så slår jag i full tank och får bara i 48l.
Tanken är på 55l, så jag hade ju 7l tillgodo. Hade ju klarat mig i lugn och ro tillbaka till Haninge.

Men men nu vet ja iaf att när bilen visar att det är totalt slut i tanken så kommer jag fortfarande nästan 10mil.

Tjolahej...

090909

Idag är det den 9 September 2009 alltså 090909

Jag har tråkigt, jag vet det...

         


Telefonjack, NEJtack!!!

Räknade häromdagen ut att jag haft min hemtelefon i snart 5år. Jag har ringt för max 100:- från den, varav de mesta då varit till Pizzerior för att beställa käk. Men bara abonnemanget dessa år har kostat över 4000:-
Känns ju lite värdelöst att ha en hemtelefon då.
Ringer gör den ju aldrig heller. Är det nån som ringer mig så ringer dom ju till mobilen.
Förutom ALLA JÄVLA telefonförsäljare. Men är det ett nummer jag inte känner igen så svarar jag ändå inte hemma.

         

Så för dom 4000:- som hemtelefonen har kostat hade jag kunnat köpa dessa saker istället:
72st Big Mac & co
400 cheeseburgare
1333 pingvinstänger
58kg lösviktsgodis
335 liter bensin
1 chiptrim till TT:n

Så nu har jag sagt upp den, så from den 1okt kan alla som har mitt hemnr radera det...

       

Riksväg 73 nu...

Nu börjar det närma sig.
Den 26 September är det invigning för den största delen av nya motorvägen till Nynäshamn. Ska bli väldigt spännande att se nått nytt längs vägarna till jobbet inte bara samma åkrar dag ut och dag in. Längtar som fan. Konstigt tycker ni?!?! Inte alls tycker jag. Det är 1h av mitt liv varje dag som jag får en liten förändring av. Jag gillar sånt.

          

Hoppas bara det blir bättre snöröjning på den än på den "gamla" vägen.
Första snön verkar ju vägverket aldrig veta ska komma. Men det gör den ALLTID varje år. Förr eller senare. Lika bra att ladda saltbilarna redan nu så kanske ni är klara till December när snön troligen kommer komma.
Vi vill inte veta att detta scenario en gång till:

         

         


Rille fyllde 25...

Nu såhär dagarna efter lördagen innan så är man fortfarnade fett seg. Festandet sitter fortfarande i kroppen. Och en bandyträning på söndagskvällen i 2h gjorde ju inte saken bättre. Nu är man ju stelare än en tågräls förfan.
Hursomhelst så fyllde ju Rille 25år i lördas å bjöd till partaj i Österfärne. Så i fredags dirren efter jobbet så var det bara hem, käka, duscha, byta om och sen draaaaa. Vi kom upp ganska sent så det vart inte så mycket gjort då.
Sen var det ju dagen D. Rilles stooora dag. Började med att Rille väckte mig sandra och robba i husbilen på ett lite speciellt sätt. Han backade upp sin bil jämnsides med våran husbil, öppnade bagageluckan (där baslådan ligger) och drog på VÄRLDENS VOLYM så hela husbilen skakade. Rille kunde inte ens sitta kvar i sin bil för att han spela så högt. Men vi vakna iallafall det vill jag lova. Då var det bara trycka i sig en macka eller rättare sagt "THE KAKA" som det stod på brödpåsen. HAHA

         

Efter mycket tuggande så gick en macka ner. Då var det ju grönt att börja supa. Då hade man ju nått i magen detvillsäga ;)
Mycket drickande vart det och mat och paketöppning. Rille fick några paket av oss med en "röd tråd". Alltså att alla paketen hängde ihop. Så han var tvungen att öppna dom i rätt ordning.
Först fick han en öl:

                   

Sen fick han en öl till:

                   

Sen fick han en DrinkHat: (som han ska ha ölen i)

         

Sen vart det en alkomätare:

              

Och sist men inte minst Bakistabletter:

          

Då var ju helgen räddad...
Fulla vart vi allihopa (utom Tina som har Mr.X i magen). Några groggar senare och smörgåstårta i magen så kom det fler människor. Varav grannbruden som tyckte jag såg ut som en blandning av Eminem & Justin *bling bling* haha, var lite kul tyckte jag så spelade med på det hela kvällen.
Jag tror att Rille stupa först och somna om jag inte minns fel. Han fick i sig Whisky och slocknade runt 0.30. Strax därefter började Robba må väääldigt dåligt och satt och dreggla och somnade sedan på köksbordet så vi beslöt oss för att gå och sova då. Tror kvällen för våran del slutade runt 02.00.
Dagen efter sov alla VÄÄÄLDIGT länge. Dom flesta satt bara tyst och tittade på varann. Alla var helt borta. Men det ska kännas att man hade kul dagen innan eller hur?
Tack Rille med familj för en riktigt trevlig visstelse i Österfärnebo. Vi lär komma tillbaka ;)

Ciao

RSS 2.0