Känd från jobbet...

I höstas så vart jag fotograferad på jobbet av en fotograf till en affisch dom skulle trycka och som ska hänga på väggarna på sveriges postfilialer för att inspirera postens anställda att tipsa om nya kunder. Som jag nämt tidigare så vart ju jag utnämd till 2012 års affärstipsare. Och fick då ett pris på 20500kr. Därför ville dom ha med mig på affischen. 
Och nu har den kommit. I fredags när jag kom till jobbet så såg jag att affischen hängde inne på väggen hos våran trafikledning. Så jag var ju tvungen att fota den. Såhär ser den ut ;)



Besikta bilen...

Idag besiktade Sandra min bil. Gick igenom med blankt papper och beröm. Tackarrrrrrrr... 


Mera snö...

Inatt och mitt på dagen idag kom det mera snö. Nu är det ca 4 minusgrader. Vet inte vad jag tycker om det egentligen. Vi har ju typ inprincip inte haft någon snö alls hittils iår. Det blir ju ljusare och finare ute med snö. Men det blir ju oxå kallare och svårare att ta sig fram med postbilen. Men vädret är ju ändå inget man kan styra över, så är ju bara gilla läget helt enkelt. 



Snö...

Igårkväll började det snöa. Så imorse när man vakna så var det vitt ute. Hade kommit några centimeter. Men det var dock plusgrader, så det vart mest slask av allt. 
Idag fortsatte kaoset på jobbet. Delicarden strömmar in. Jag hade 125 stopp idag. 
Körde inte ut allt. Var tvungen att ställa ett område. Var helt omöjligt att jag skulle hinna ut med allt ändå. Blev kvarligg på flera områden idag för alla hade mycket. Hoppas det är lugnt på måndag så vi kommer ikapp. 
Bjuder på denna sköna adresslapp jag såg på ett paket. 
Förstår ni vart paketet ska ;) 



Delicard i Massor...

Idag kom dom. Delicarden. Som alla postisar fasar för i juletider. Dessa vita paket med innehållande delikatesser som körs ut till privatpersoner. Det var sjuuuukt många idag. Tack och lov hade vi fått förvarning om det nästan en vecka i förväg att dom skulle komma idag. Så vi hade garderat upp med 4st extra chaufförer och bilar. Men det räckte inte ändå. Vi lyckades inte få ut allt. Jag hade nog över 30 stopp bara delicard. Jag slapp köra min industridel idag. Trotts det hade jag 75 stopp i vendelsömalm och brandbergen. Där det normalt är ca 35 stopp. Jag fick iaf ut allt mitt. Men vet flera som kom tillbaka med paket. Hoppas det är lugnare imorn. 

Airbag-lampan...

Jag och Rille bytte bil över en dag så tog han med sig min bil till sitt jobb. Där kopplade han upp sig till sin dator och läste av mina felkoder. Den visade att passargerar-airbagen skulle vara avstängd. Vilket den inte är?!? Rille kopplade då ur och i airbagen några gånger och sen släckte han felkodslampan. Den är nu släckt och jag hoppas att den kommer förbli det. Men man kan jua aldrig veta. 
Tusen tack Rille för hjälpen :)

IT krasch på jobbet...

Jaha då var julen förbi med alla röda extra lediga dagar man haft. Imorn går vi tillbaka till verkligheten igen. Jag har iof jobbat alla klämdagar, fast i trafikledningen. Imorn ska jag oxå jobba i TLC sen på onsdag är jag tillbaka i postbilen igen. 
Men alla klämdagar efter julafton fram tills idag har vi haft jättelugnt på jobbet. Allt mellan 30-60 stopp bland vakterna. 
DOCK var det en kabel som brann hos Postens IT leverantör på nyårsnatten. Det drabbade många företag som tex. SJ, SL, systembolaget m.m.
Postens hemsida låg helt nere (gör fortfarande), men SJ och SL har fått igång sina. Så det går inte att komma in på postens hemsida och göra kollisök eller köpa frakthandlingar m.m.
När jag kom till jobbet tidigt i torsdags morse efter nyåret så får jag beskedet att våra handdatorer, som chaufförerna använder, inte fungerar tack vare branden. Dom har ingen nätverkskontakt och man kan då inte skicka och ta emot information till handdatorerna. Vilket betyder mycket mera jobb för chaufförerna och för mig i TLC. Alla paketen måste grundregistreras och skrivas in manuellt vart alla paketen ska och vikt m.m. Och jag var tvungen att ringa ut alla hämtningar som kom in under dagen, ca 70st. Många telefonsamtal blev det.  
På fredagen var det samma sak. Handdatorerna fungerade fortfarande inte. Tack och lov var det ju lugnt dessa dagar. Och fortfarande ingen snö som gör det svårare för oss. 
Fick sms imorse av chefen att handdatorerna skall fungera nu så jag hoppas det stämmer när jag kommer till jobbet imornbitti och ska tömma alla på all information dom samlat på sig under dessa dagar dom inte haft nätverkskontakt.


Året som gått...

Tänkte dra ett kort sammandrag av dom bästa och sämsta sakerna jag var med om 2013.
 
Januari:
Köper mig ett eget nintendo 64 som jag aldrig fick som liten. Hur kul som helst fortfarande.
Min tandkrona för över 12000kr lossnar efter knappt ett år. Som tur var hann jag aldrig svälja den så den gick att "limma" tillbaka för dryga femhundringen.
Jag, Robba, Jonas och Rille drar till Rilles land i österfärnebo bara vi grabbar och groggar, bastar, och käkar gott i endast grabbars sällskap.
Sandra tar examen efter att ha pluggat flera år.
Jag blir bjuden till Djurö med min chef för att ta emot mitt pris á 20500kr för årets bästa affärstips.
 
Februari:
Jag blir intervjuad av posten för att dom vill skriva en artikel om mig på postens intranät angående mitt affärstips.
 
Mars:
Hammarby vinner SM-guld i bandy.
Är med i "nyhetsposten" för första gången.
 
April:
Får inbrott i förrådet i källaren. Dom stökade bara till en massa men tror inte jag vart av med något vad vi märkt iaf.
 
Maj:
Blir stämd av bildombudsmannen på ca 17.000kr för att jag klistrat in en bild på min blogg som han påstår är upphovsrättskyddad och att jag manipulerat bilden och då kränkt fotografen. Jag bestrider alla fakturor eftersom det inte finns märkt någonstans att bilden är upphovsrättsskyddad. Jag får ingen respons på mina bestridande fakturor men har inte hört nått mer efter det från bildombudsmannen. Rent lurendrejeri. 
Blir sjuk, jag som aldrig är sjuk. Kanske har det ett samband med stressen angående stämningen att göra!?!
 
Juni:
Är på "dans dakar" festival vid universitetet och kollar på bla. Prodigy, regnet öser ner typ hela dan.
Försöker chippa bilen med ett chip från Norge som inte fungerar så får skicka tillbaka det.
Firar midsommar på Robbas land på värmdö.
 
Juli:
Går på invigningsmatch på Tele2 arena och kollar på när Hammarby möter Örgryte.
Tar ut 5 veckor semester i rad för första gången.
Åker till Åland med Sandra ett par dagar.
Åker på en dagskryssning till Åland och tillbaka med hela familjen.
 
Augusti:
Rille flyttar tillbaka till brandbergen efter några år i skogås.
Jag, Sandra och Jenny åker ut med sandras föräldrars båt vid gålö och allt som kan gå fel gör det. Men vi trilla inte i vattnet iallafall.
Jag med flera åker upp till Robbas landställe vid högakusten. Första gången jag är där. Klättrar även upp för skuleberget.
Kollar på rallycross på högstabanan. Hade inte vart där på flera år.
Lackar om grillen på bilen.
Blir blåst av en säljare på Tradera på 3600kr som "sålde" en Ipad. Vilket jag aldrig fick men pengarna är borta.
Överraskar Rille och står utanför hans port och väntar när han kommer hem från jobbet med ett litet födelsedagsfirande. 
Posten Logistik byter namn och logga till Postnord Logistics och blir blås istället för gula.
 
September:
President Obama besöker Sverige.
Blir proffsfotograferad på jobbet till en affisch som ska inspirera folk på jobbet att lämna in affärstips som jag gjort.
Går på ytterliggare en Hammarbymatch på Tele2 arena.
 
Oktober:
Jag vinner 60st kanelbullar på kanelbullens dag till mig och mina kollegor.
En person påstår att jag prejat in honom i ett räcke på brandbergencentrums parkeringsdäck så att han repat upp ena sidan på bilen. Efter att ha gapat på mig och ringt till polisen så skrev vi en skadeanmälan tillsammans tillslut. Där försäkringsbolagen skulle komma fram till vems fel det var. Efterrsom jag aldrig prejat honom (vilket jag försökte förklara för honom på platsen) så kom försäkringsbolagen fram till att det inte finns något som styrker att jag prejat honom och jag "vinner".
 
November:
Åker på kryssning med Galaxy och ser "de vet du".
Kollar på teatern "rain man" med Robert Gustafsson.
Hittar ett konstigt föremål i min malaco godispåse som jag sedan skickar in. Fick 150kr i godischeckar.
 
December:
Jobb jobb och åter jobb. Hinner inte med så mycket annat.
Kollar på The hunger games catching fire på bio som avslut på året.
 
 

Gott Nytt År...

Nytt år, nya möjligheter.
Nyårsafton tillbringades hemma hos Rille och barnen. En lugn tillställning med god middag, bingolottos uppesittarkväll och sedan kolla på fyrverkerierna.
Till middag blev det oxfilè och potatis. Efterrätten bestod av Pannacotta med blåbär och chokladfingrar. Mycket gott.
Bingolotto vann ingen av oss ett skit på. Så det var ju lite trist. 
Ungarna somnade innan tolvslaget, så vi stod och kollade på alla som sköt fyrverkerier och skickade iväg Khom Loys genom fönstret istället. Vi såg väldigt bra från 3:e våningen. En lugn men väldigt lyckat nyår helt enkelt.



RSS 2.0