Postnord Logistics...

Posten Logistik byter namn och heter numera Postnord Logistics. Så från måndag ska vi bära nya arbetskläder. Eller en ny pikétröja att börja med.
Sen allt eftersom så ska våra arbetsbilar bli blåa med texten "Postnord".
Jag tror att folk kommer bli väldigt förvirrade när man säger att man ringer eller kommer från Postnord istället för Posten.


Rille fyller år...

Idag fyller Rille år.
Så jag, Sandra, Robba och Nora åkte hem till Rille och stod där och väntade på att han skulle komma hem från jobbet.
Han hade ingen aning om att vi skulle stå där med paket, tårta och bullar redo när han kom hem.
Men just idag skulle Rille vara kvar på jobbet och serva bilen efter arbetspasset. Jag fick smsa han några gånger för att luska ut när han "på ett ungefär" skulle komma hem så vi slapp stå där hela kvällen och vänta.
Men jag lyckades på ett smidigt sätt få honom att avslöja när han var påväg hem utan att han skulle misstänka något.
Så vi behövde bara vänta i ca en halvtimme. Men den tiden var väldigt spännande och lite nervöst samtidigt, så tiden gick ändå fort.
Han vart väldigt överraskad och glad att vi stod där vid porten och väntade :)
Så vi följde med honom upp till lägenheten och dukade fram tårtan och fikade och snackade lite skit innan vi senare begav oss hem igen. Alla ska ju jobba imornbitti igen.
Så säger det igen, Grattis Rille på födelsedagen. Hoppas det vart ett fint slut på din dag :)


Semestern slut...

Jaha då var dessa fantastiska 5 semesterveckor slut. Första gången jag har fem veckor på raken. Hur skönt som helst. Har hunnit med en hel del. Men imorn börjar verkligheten igen. Känns både bra och tråkigt såklart. Men så är det för alla så det är bara kämpa på.


Österfärnebo...

I onsdags drog jag en spontan resa till Rilles land i Österfärnebo. Han skulle spendera sin sista semestervecka där med sina barn.
Jag hade ändå inga planer för min sista semestervecka så jag drog dit några dagar.
Vi hade kanonväder och satt ute typ hela dagarna. Barnen var ute och lekte och roade sig mest själva. Medans jag och Rille kunde kolla på och ta en öl eller grogg i solen. Hur skönt som helst.
Jag passade även på att lacka om min grill och emblem bak på bilen svarta. Med Plasti Dip färg. Hur bra och enkel som helst att jobba med. Rekommenderas verkligen :)
Resultatet vart kanonbra och jag är supernöjd.
Vi var även iväg på en tur till Ockelbo och hälsade på Saana och Johan och barnen. Jag hade inte träffat dom på många år. Så det var väldigt trevligt och se hur dom har det och bor nuförtiden.
Jag åkte sedan hem på fredagseftermiddagen så jag kunde tillbringa sista helgen hemma innan verkligheten börjar på måndag igen.


Rallycross...

Idag har jag vart med farsan, fimpen och Maria på högstabanan och kollat på Rallycross. Det var mycket roligt. Bjöds på en hel del krockar och rulltårtor. Det gillar vi. Dock var vädret inge vidare. Duggregnade till och från hela dagen. Men hade regnjacka och paraply så det gick bra ändå :)


Hemmafix...

Nu är ett till hemmafixprojekt avklarat.
Denna gång var det badrummet. Jag har monterat ett nytt avloppsrör från tvättmaskinen till golvbrunnen.
Innan hade jag bara en slang som låg under badkaret ner till brunnen. Men nu har jag monterat ett riktigt rör längs med väggarna som slutar i golvbrunnen. Vart mycket bra.

Sen gav jag mig även på att sågs i badkaret.
Innan stod badkaret ca 3cm från väggen. För att vattenrören till duschblandaren gick från golvet längs väggen rakt upp till blandaren. Så badkaren stod ju mot rören. Men nu har jag sågat ur en flik i badkaret precis där rören går. Så nu kan badkaret stå ända längst in mot väggen. Även det vart mycket bra :)
Så efter flera dagar hemma med massa stök så kan jag avnjuta min sista semestervecka med att inte göra ett skit. Fan va skönt det ska bli :)


Höga kusten...

I måndags började Robba & Nora sin semester. Dom hade planerat att åka till Robbas mormors landställe i Höga kusten, så jag, Sandra och Jenny hakade på.
Vi drog i måndagsmorse vid 8 tiden. Vart diverse mat och shoppingstopp påvägen upp, så tror vi var framme vid 15 tiden eller nått.
Första gången jag är i Höga kusten och första gången jag ser Höga kusten bron live. Dom hade landstället ca 3 km från bron, så man kunde nästan se bron från huset, om man kapat ner några träd på en kulle som var emellan bara.
Väl där så slappade vi och grillade första dagen och groggarna flödade. I alla fall för oss grabbar.
Robbas mormor och morfar var redan där uppe plus flera andra som blir för långt att skriva här vilka alla var.
På tisdagen så åkte vi till Härnösand och kollade runt lite i staden och käkade även lunch där. Han även med lite shopping och sedan var det färd tillbaka till stugan för grillning till middag, och lite groggar igen (för oss grabbar).
Nora åkte även lite badring efter Albins båt. På kvällen rodde vi ut och metade lite.
På onsdagen så var det molnigt så då åkte vi till Skuleberget. Där bergsklättrade Robba och Alex upp för den branta delen medans jag, Sandra, Nora och Jenny gick upp efter stigarna. Som också måste poängteras var branta och jäkligt jobbiga. Väl uppe på berget så käkade vi våfflor på toppstugan och inväntade Robba och Alex som kom en liten stund efter oss. Efter det tog jag, Sandra och Jenny 3,5km spåret ner. Som var mycket snällare stigar men BETYDLIGT längre sträcka ner. Så efter denna bergsklättring upp och ner så var alla genomsvettiga och ville bara komma tillbaka till stugan så man kunde duscha.
På kvällen så åkte Jag, Sandra, Jenny, Robba, Nora och Alex till Höga kusten hotellet och käkade middag med utsikt över Höga kustenbron. Superfint ställe och med toppenbetyg på maten. Alla var jättenöjda.
På torsdagen var det dags att åka hem igen. Men vi stannade på Dollarstore i Sundsvall och shoppade lite. Dom hade en jättestor butik där med massa billiga smågrejer.
Resten av resan hem så spöregnade det. Och väl framme i Stockholm så började bilköerna som säkert tog 1h bara att ta sig igenom.
Lyckad resa med trevligt sällskap :)

Bilder...


Båtutflykt...

Igår så var jag, Sandra, Jenny och Tazza ute med Sandras föräldrars båt.
Sandra hade fått "övningsköra" med sin pappa med bil och släp och även lära sig hur båten fungerar så vi ska kunna få låna den själva.
Så igår begav vi oss ut själva för första gången utan hennes pappa med.
Väl ute på Gålö så var det upp till bevis. Sandra skulle backa ner båtsläpet för rampen och sjösätta båten. Gick ganska bra för att vara första gången.
Med båten väl i vattnet och parkerat bil och släp så ska vi starta båten. Första problemet för dagen dyker upp.
 
Problem 1.
Båten startar inte. Batteriet i båten var för urladdat så den orkade inte starta.
Så jag fick hoppa i land och montera ur bilbatteriet i bilen och sedan släpa det till båten så vi kunde kabla igång den från bilbatteriet.
 
Problem 2.
Batteriet i båten ligger i en plastkåpa som är försedd med någon form av spännband av icke vanlig modell. Trångt och jäkligt skulle man försöka få upp det utan resultat. Sandra gav sig på det men fick inte heller upp det. Vi var nära på att ta fram kniven och skära upp det. Men jag försökte en gång till och lyckades tillslut få upp det.
Jiiihaaa äntligen kunde vi kabla igång båten och den startade direkt. Så vi begav oss ut till havs.
Var lite blåsigt så var lite vågigt så vi studsade fram. Men gick iaf bra. Väl framme vid den ön vi brukar åka till så var den ju knökarfull av folk. Så var ju bara puttra runt och leta efter nån annan klippa vi kunde sjösätta oss vid. Så efter ca en kvart så hitta vi ett eget ställe vi kunde få vara ifred på.
Väl i land så började ju magarna kurra direkt eftersom allt dragit ut på tiden. Så var bara att tända engångsgrillen direkt. Jag tände på det där pappret man ska tända på å vips, det brann upp på 2 sekunder så kolen han inte ens reagera på att ta eld. MEN VAFAN!!! Kan inget få gå rätt tänkte jag.
 
Problem 3.
Så vara bara börja leta i skogen efter lättantändliga saker att fjutta eld på grillen med. Hittade lite bark och torra barrpinnar så lyckades tillslut få fjutt på grillen. Slängde på massa korvar och efter en stund när korvarna var klara så skulle jag ta fram korvbrödet.
 
Problem 4.
MEN VA I HE.....!!!! Dom ligger kvar på diskbänken hemma. GAAAAAAAAAAAAH.
Var bara att tälja till några pinnar lite snabbt som man kunde äta korven med. Ja det gick ju det med, men är ju inte riktigt samma mättnadskänsla över det.
Efter korven så badade tjejerna och hunden medans jag fiskade lite. Inget napp där inte. Så fick njuta av sommarsolen istället.
Efter flera timmar på ön började det bli dags att röra sig hemåt. Så vi packar ihop allt och börjar gå mot båten, som stod på en annan sida av ön för var lättare att hoppa i land där.
Väl framme vid båten ser vi att den drivit lite inåt land. Så jag försöker dra loss den med tampen. Det går INTE.
 
Problem 5.
Den hade satt fast sig ordentligt. Så jag får kliva i vattnet och försöka lyfta båten medans de andra drar i båten från land. Det går INTE. Så Sandra får också kliva ner i vattnet hon också och hjälpa till att lyfta båten. Då får vi äntligen loss den. Så vi åker tillbaka mot Gålö. Vinden hade avtagit något så vågorna var mindre, trots det så vart vi blötare på hemvägen, skyller allt på Sandra för det var hon som körde haha.
Väl tillbaka så lägger vi till vid en brygga. Jag slänger ur bilbatteriet och bär tillbaka det till bilen och kopplar in det där igen. Först nu kunde ju Sandra backa ner släpet till rampen för att få upp båten. Denna gång går det inte lika bra att backa ner. Kanske berodde det på folket som stod och glodde på bryggan vad vet jag. Men det gick tillslut iaf. Nu stod båten vid en brygga ca 10 meter från rampen där släpet stod. Jag säger till Sandra att köra dit båten. Men hon tycker att vi kan "dra båten den lilla biten", varför förstår jag inte när det sitter en motor på båten. Men men hon bestämmer eftersom det är "hennes" båt. Så vi börjar dra båten, MEN.
 
Problem 6.
Båten driver i vågorna och driver mot ett par stenar vid kanten och vips så sitter båten fast där. Jag försöker dra loss båten med tampen men det går inte. Så Sandra får försöka lyfta båten samtidigt som jag drar och då kommer båten loss (fortfarande med folk som står och glor på bryggan). Nu ska båten på släpet. Men båten kommer in alldeles för snett eftersom vi drar den från land så det går inte (fortfarande med folk som glor från samma brygga vi står på). Så jag ber Sandra att köra ut båten igen och köra in båten rakt mot släpet (fotnot. som jag sa från början, haha). Nu gick det mycket bättre. Båten väl på släpet och Sandra ska köra upp för rampen. Efter några burnouts och motorstopp så kom hon tillslut upp. Då ser jag...
 
Problem 7.
Lamporna på släpet lyser inte. Så jag kryper bakom bilen och kollar kontakten och ser att den är skadad. Så jag skruvar isär den och lyckas efter mycket pill att få ihop den igen och vips, lamporna lyser igen. Dock behövs nog kontakten bytas för jag lagade den bara provisoriskt.
Ääääääntligen kunde vi börja köra hemåt. MEN...
 
Problem 8.
Efter ca 400 meters bilkörning så är det världens bilköööööööö. Tydligen så skulle alla hem samtidigt som oss. Trotts att vi bara hade ca 2-3km till Dalarövägen så tog det över 1h och 20 minuter att köra/krypa den lilla biten. Men väl ute på Dalarövägen så flöt det på bra hela vägen hem. Vi hade siktat på att vara hemma till klockan fem, men vi var hemma vid halv åtta. Ja så kan det gå en strulig dag som denna. Men roligt hade vi i alla fall :)
 

Rille flyttar...

I torsdags den 1 augusti fick Rille nycklarna till sin nya lägenhet.
Så i fredags hjälpte jag honom att flytta. Han har fått en likadan lägenhet som jag har på Vattumannens gata här i brandbergen. Välkommen tillbaka :)
Är så jäkla kul att han är tillbaka i Haninge, och Brandbergen dessutom.
Mindre än 5min att gå från mig, tog faktiskt tid och det tog 4min och 50sekunder att gå dit ;)
Så nu kommer vi ses BETYDLIGT oftare än när han bodde i Skogås :D


Fogat köket...

Ja denna vecka bjöd ju på ett par regniga dagar. Så då fick man ju passa på att fixa hemma.
Denna gång vart det att byta ut siliconfogen runt diskbänken i köket. Den hade släppt lite i ena kanten så var dags att fixa ny. Enkelt jobb trodde jag.
Men fyfan vad den gamla fogen satt fast. Vilket den iof ska göra. Men var ett jäkla pilljobb att stå där med rakblad och skrapa bort all den gamla. Gjorde det i två olika omgångar och dagar för fick så jäkla ont i fingertopparna efter allt pill och skrapande med ett litet rakblad i handen. Men efter två dagar var det klart. Så nu kom det roliga att foga dit den nya siliconen. Det gick ju snabbt och smärtfritt. Vart till och med bättre och snyggare än den tidigare fogen (som även jag satte dit).
Så nu är alla "måste" fixa hemma projekt klara hemma. Sen finns det ju alltid lite småfix, med detta var det mest akuta.


RSS 2.0