Båtutflykt...

Igår så var jag, Sandra, Jenny och Tazza ute med Sandras föräldrars båt.
Sandra hade fått "övningsköra" med sin pappa med bil och släp och även lära sig hur båten fungerar så vi ska kunna få låna den själva.
Så igår begav vi oss ut själva för första gången utan hennes pappa med.
Väl ute på Gålö så var det upp till bevis. Sandra skulle backa ner båtsläpet för rampen och sjösätta båten. Gick ganska bra för att vara första gången.
Med båten väl i vattnet och parkerat bil och släp så ska vi starta båten. Första problemet för dagen dyker upp.
 
Problem 1.
Båten startar inte. Batteriet i båten var för urladdat så den orkade inte starta.
Så jag fick hoppa i land och montera ur bilbatteriet i bilen och sedan släpa det till båten så vi kunde kabla igång den från bilbatteriet.
 
Problem 2.
Batteriet i båten ligger i en plastkåpa som är försedd med någon form av spännband av icke vanlig modell. Trångt och jäkligt skulle man försöka få upp det utan resultat. Sandra gav sig på det men fick inte heller upp det. Vi var nära på att ta fram kniven och skära upp det. Men jag försökte en gång till och lyckades tillslut få upp det.
Jiiihaaa äntligen kunde vi kabla igång båten och den startade direkt. Så vi begav oss ut till havs.
Var lite blåsigt så var lite vågigt så vi studsade fram. Men gick iaf bra. Väl framme vid den ön vi brukar åka till så var den ju knökarfull av folk. Så var ju bara puttra runt och leta efter nån annan klippa vi kunde sjösätta oss vid. Så efter ca en kvart så hitta vi ett eget ställe vi kunde få vara ifred på.
Väl i land så började ju magarna kurra direkt eftersom allt dragit ut på tiden. Så var bara att tända engångsgrillen direkt. Jag tände på det där pappret man ska tända på å vips, det brann upp på 2 sekunder så kolen han inte ens reagera på att ta eld. MEN VAFAN!!! Kan inget få gå rätt tänkte jag.
 
Problem 3.
Så vara bara börja leta i skogen efter lättantändliga saker att fjutta eld på grillen med. Hittade lite bark och torra barrpinnar så lyckades tillslut få fjutt på grillen. Slängde på massa korvar och efter en stund när korvarna var klara så skulle jag ta fram korvbrödet.
 
Problem 4.
MEN VA I HE.....!!!! Dom ligger kvar på diskbänken hemma. GAAAAAAAAAAAAH.
Var bara att tälja till några pinnar lite snabbt som man kunde äta korven med. Ja det gick ju det med, men är ju inte riktigt samma mättnadskänsla över det.
Efter korven så badade tjejerna och hunden medans jag fiskade lite. Inget napp där inte. Så fick njuta av sommarsolen istället.
Efter flera timmar på ön började det bli dags att röra sig hemåt. Så vi packar ihop allt och börjar gå mot båten, som stod på en annan sida av ön för var lättare att hoppa i land där.
Väl framme vid båten ser vi att den drivit lite inåt land. Så jag försöker dra loss den med tampen. Det går INTE.
 
Problem 5.
Den hade satt fast sig ordentligt. Så jag får kliva i vattnet och försöka lyfta båten medans de andra drar i båten från land. Det går INTE. Så Sandra får också kliva ner i vattnet hon också och hjälpa till att lyfta båten. Då får vi äntligen loss den. Så vi åker tillbaka mot Gålö. Vinden hade avtagit något så vågorna var mindre, trots det så vart vi blötare på hemvägen, skyller allt på Sandra för det var hon som körde haha.
Väl tillbaka så lägger vi till vid en brygga. Jag slänger ur bilbatteriet och bär tillbaka det till bilen och kopplar in det där igen. Först nu kunde ju Sandra backa ner släpet till rampen för att få upp båten. Denna gång går det inte lika bra att backa ner. Kanske berodde det på folket som stod och glodde på bryggan vad vet jag. Men det gick tillslut iaf. Nu stod båten vid en brygga ca 10 meter från rampen där släpet stod. Jag säger till Sandra att köra dit båten. Men hon tycker att vi kan "dra båten den lilla biten", varför förstår jag inte när det sitter en motor på båten. Men men hon bestämmer eftersom det är "hennes" båt. Så vi börjar dra båten, MEN.
 
Problem 6.
Båten driver i vågorna och driver mot ett par stenar vid kanten och vips så sitter båten fast där. Jag försöker dra loss båten med tampen men det går inte. Så Sandra får försöka lyfta båten samtidigt som jag drar och då kommer båten loss (fortfarande med folk som står och glor på bryggan). Nu ska båten på släpet. Men båten kommer in alldeles för snett eftersom vi drar den från land så det går inte (fortfarande med folk som glor från samma brygga vi står på). Så jag ber Sandra att köra ut båten igen och köra in båten rakt mot släpet (fotnot. som jag sa från början, haha). Nu gick det mycket bättre. Båten väl på släpet och Sandra ska köra upp för rampen. Efter några burnouts och motorstopp så kom hon tillslut upp. Då ser jag...
 
Problem 7.
Lamporna på släpet lyser inte. Så jag kryper bakom bilen och kollar kontakten och ser att den är skadad. Så jag skruvar isär den och lyckas efter mycket pill att få ihop den igen och vips, lamporna lyser igen. Dock behövs nog kontakten bytas för jag lagade den bara provisoriskt.
Ääääääntligen kunde vi börja köra hemåt. MEN...
 
Problem 8.
Efter ca 400 meters bilkörning så är det världens bilköööööööö. Tydligen så skulle alla hem samtidigt som oss. Trotts att vi bara hade ca 2-3km till Dalarövägen så tog det över 1h och 20 minuter att köra/krypa den lilla biten. Men väl ute på Dalarövägen så flöt det på bra hela vägen hem. Vi hade siktat på att vara hemma till klockan fem, men vi var hemma vid halv åtta. Ja så kan det gå en strulig dag som denna. Men roligt hade vi i alla fall :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0